NOVIOsign
Onderhoud uitvoeren aan (LED) lichtreclame

Onderhoud (LED) lichtreclame

Geplaatst op donderdag 16 augustus 2018
Vakkundig onderhoud van technische installaties is een verplichting volgens de wettelijke regelgevingen en normeringen en houdt tevens lichtreclame-installatie in topconditie. In de praktijk merken we, dat lichtreclames, gevelreclames en reclamezuilen nauwelijks schoongemaakt en/of onderhouden worden. Andere items krijgen vaak wel een onderhoudsbeurt. Zo wordt bij een bedrijfspand de tuin regelmatig onderhouden, ramen gewassen en het wagenpark netjes gehouden.
 

Lichtreclame als visitekaartje

Het visitekaartje van een organisatie aan de gevel, de lichtreclame, wordt vaak niet meegenomen met periodiek onderhoud.  Het is volgens ons belangrijk dat de reclame-uiting er netjes en verzorgd uit ziet. Het is immers de bedrijfsherkenning en uitstraling naar buiten toen. Onderhoud aan de lichtreclame voorkomt storingen en hogere herstelkosten bij uitval.
 

Weersomstandigheden

Een groot voordeel van periodieke onderhoudswerkzaamheden is dat we dit in kunnen plannen in de maanden dat de weersomstandigheden meestal goed zijn. Zo voorkom je dat in de wintermaanden je lichtreclame (gedeeltelijk) uit is.
 

Veilig en betrouwbaar

Periodiek onderhoud is essentieel om technische installaties met LED-verlichting en/of neon veilig en betrouwbaar te houden. Volgens de Europese norm EN 13306 betreft onderhoud de “combinatie van alle technische, administratieve en bestuurlijke activiteiten tijdens de levenscyclus van een object, die zijn gericht op het behouden van of herstellen naar een toestand waarin het de vereiste functie kan uitvoeren“.

Veel voorkomende onderhoudswerkzaamheden:
• inspecteren • testen • doormeten • vervangen • repareren • fouten opsporen • het (preventief) vervangen van onderdelen • servicebeurten geven • reinigen
 

Vocht

Vocht kan een groot risico zijn voor de technische LED-installaties. De meest voorkomende storing bij achterstallig onderhoud is het dichtslibben van de watergaten. Bij hevige regenval ontstaat er dan sluiting op het 12v, of zelfs 220V, circuit. Regelmatig onderhoud voorkomt dat de afvoerkanalen dicht gaan zitten door mos of vuilophoping. Het (regen)water kan dan op een natuurlijke manier afgevoerd worden.  95% van alle storingen komt door achterstallig onderhoud.
 

Onderhoudscontract

Door het afsluiten van een service-abonnement controleert ons onderhoudsteam periodiek en preventief de complete lichtreclame installatie en wordt deze in- en uitwendig grondig gereinigd. Dit gebeurt aan de hand van een zorgvuldig opgestelde checklist. De installatie wordt indien nodig meteen gerepareerd als het om kleine defecten gaat.

Wil je ook maximaal rendement uit jouw lichtreclame investering halen? Sluit een onderhoudscontract af.
Voor meer informatie of advies, neem contact op. We helpen je graag.