NOVIOsign
Kans op stormschade, stormwaarschuwing voor vlaggen

Stormwaarschuwing voor vlaggen

Geplaatst op donderdag 1 februari 2018
Afgelopen maand hebben we een aantal stormachtige dagen gehad. Een vlag of banier, die in weer en wind hangt is aan slijtage onderhevig. Dat zijn elementen waar u geen invloed op hebt.
 

Advies

Wij adviseren om de vlaggen te strijken bij een windkracht van 6 of hoger. Dit om schade, aangericht aan de vlaggenmast dan wel accessoires daarvan, te voorkomen. Bovendien krijgt de uitwaai van de vlag in dergelijke omstandigheden onnodig veel te lijden.
 

Windkracht

De schaal van Beaufort is een systeem voor het klassificeren van de snelheid van de wind, de zogenaamde windkracht. De schaal werd in 1805 opgesteld door de Ier Francis Beaufort. De schaal van Beaufort wordt gebruikt voor de gemiddelde windsnelheid, níet voor de snelheid van rukwinden. Heel vaak worden die twee met elkaar verward. Als de wind bijvoorbeeld gedurende 10 minuten waait met een gemiddelde snelheid van 70 km/u met pieken tot meer dan 117 km/u, is er dus geen sprake van windkracht 12 (orkaan), maar van windkracht 8 (stormachtige wind).
 

Contact

Bent u niet in de gelegenheid geweest om uw vlaggen te strijken en heeft u stormschade aan uw vlaggen of masten? Neem contact op voor een vrijbijvende offerte. Wij helpen u graag uw bedrijfsuitstraling weer te optimaliseren.