NOVIOsign
Is jouw lichtreclame nog zichtbaar?

Is jouw lichtreclame nog zichtbaar?

Geplaatst op vrijdag 2 oktober 2020
De dagen worden weer korter, het is weer eerder donker.
Daardoor zijn de lichtreclames weer langer zichtbaar, als de verlichting goed functioneert tenminste.  Om ervoor te zorgen, dat jouw bedrijfspand, school- of kantoorgebouw ook goed zichtbaar is, is het nu een goed moment om na te kijken of de lichtreclame jouw identiteit uitstraalt op of bij het gebouw!

Lichtreclame helpt bij het laten zien van de identiteit van je organisatie-bedrijfsidentiteit en zorgt voor een optimale communicatiewaarde, zowel in de dag- als avondsituatie. Daarnaast kan het interessant zijn om de bestaande verlichting om te bouwen naar een lichtreclame met LED-verlichting.
 

Visitekaartje

Lichtreclame of een verlichte geveltekst is vaak het eerste van het pand dat je ziet als je voorbij een organisatie rijdt. Je laat hiermee zien wie en waar je bent.  Men weet door lichtreclame makkelijker waar je gevestigd bent. Door het geheel uit te voeren volgens huisstijl wordt het bedrijfspand door de lichtreclame een herkenbaar baken en een mooi visitekaartje.
 

Positieve imago

Lichtreclame wordt gebruikt om als middel een impact te creëren, om bezoekers de weg te wijzen, te verwelkomen of om te informeren. Organisaties, bedrijven en instellingen werken aan een identiteit door naamsherkenning, huisstijl en signing in één lijn door te voeren. Zo investeer je in goede signing, om een positief imago te creëren.


Duurzaamheid

Naast de juiste uitstraling en een kwalitatief goed product  is de duurzaamheid een steeds belangrijker punt geworden.  Signing, bewegwijzering en lichtreclame kan in tal van vormen worden toegepast. (On)verlichte letters kunnen de uitstraling van een pand beinvloeden of zelfs bepalen, zowel in het donker als bij daglicht.

Een van de mogelijkheden en manieren om ook met verlichte signing het milieuvriendelijke pad op te gaan, is om meer duurzame materialen op te nemen ter verwerking in de sign-installatie. Zo is een basismateriaal als aluminium licht qua gewicht en heel goed geschikt voor een duurzame buitentoepassing. Roestvrijstaal (RVS) is ook een duurzaam product dat veelvuldig wordt toegepast en vele jaren mee kan gaan.
 

LED-verlichting

Led-verlichting is zeer efficiënt en zeer voordelig ten aanzien van onderhoud, vervanging indien nodig en het stroomverbruik. Met de doorontwikkeling  zijn LED’s een zeer duurzame methode geworden om lichtreclames, reclamezuilen en signing veilig, voordelig en effectief te verlichten. LED’s zijn vrijwel onderhoudsvrije apparaten die minder stroom verbruiken en aanzienlijk energie-efficiënter zijn dan traditionele verlichtingsmethoden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor lichtreclame bij jouw bedrijfspand?
Neem contact met ons op.