NOVIOsign
Glasfolies voor kantoor- en vergaderruimtes

Glasfolie voor kantoorruimtes

Geplaatst op vrijdag 12 april 2019
Veel kantoorruimtes en spreekkamers worden tegenwoordig zo transparant mogelijk gemaakt. Hiervoor maakt men gebruik van glaswanden. Door deze transparantie en openheid creëer je een open structuur, veel lichtinval en een ruimtelijk sfeer.
 

Privacy

Toch is het soms prettig om de ruimte minder transparant te hebben, wanneer er bijvoorbeeld meer privacy gewenst is. Om die reden wordt soms gekozen om een half-transparante folie aan te brengen. Deze folie kan wel licht doorlaten maar men kan niet direct naar binnen kijken. Op deze manier blijft het gevoel van een transparante wand, zonder dat men hinderlijk zicht heeft op binnen.
 

Visual

Er  kan ook gekozen worden om een transparante folie te voorzien van een visual of bedrijfslogo. Deze folie is deels doorzichtig en een deel, waar de visual zit, is er geen zicht. Op die manier blijft de transparantie gewaarborgd en is het directe zicht vermeden.


Dynamische folie

Er is echter ook een andere oplossing, die ervoor kan zorgen, dat de transparantie ‘aan’ en ‘uit’ geschakeld kan worden! Deze dynamische folie kan naar behoefte worden gebruikt. De ruimte is transparant en indien nodig kunnen de ramen geblindeerd worden.

De folie is in principe ‘mat’ (zandstraal-effect) en wordt met gebruik van laagspanning-schakeling een transparante versie. Om deze folie ‘aan te schakelen’ wordt een afstandsbediening of wandschakelaar gebruikt, eventueel aangepast met een dimmer en timer.

Tevens voorkomt de folie glaspenetratie. Dit zorgt voor doorval-veiligheid en vertraagd inbraak. De folie kan ook worden ingezet als projectiescherm voor presentatietoepassingen. Projectie op de folie als ondergrond kan zowel in matte als in transparante schakeling.

Een duurzaam product en vooral geweldige oplossing voor spreekruimtes, vergaderruimtes, kantines en kantoorlocaties. Voor meer informatie of een oplossing op maat, neem contact met ons op.